Wie zijn we – wat doen we?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

In het West-Afrikaanse land Ghana is het droog en warm, vooral in het noorden. De woestijn rukt daar ieder jaar een stukje verder op. Werkloosheid en armoede zijn maar enkele van de vele problemen.

We hebben dit met eigen ogen gezien. Het liet ons niet los. Hoe kunnen we deze, veelal analfabete, mensen helpen. Wat kan er groeien in dit hete klimaat? Na een jaar studie hadden we een antwoord: bamboe is de oplossing. Daarom hebben we in 2012 Stichting Barbarugo opgericht.

Wat doet Barbarugo? Barbarugo helpt het milieu én de mens. We helpen mensen in Ghana aan werk en inkomen door het kweken van bamboe. Bamboe is een plant die snel groeit. Het vermindert erosie en zorgt dat regen niet meteen verdampt. Daarmee wakkert het de lokale natuur aan, en komen er ook andere planten en dieren op af. Na 5 jaar kan er elk jaar geoogst worden; zonder verdere investering gaat dit 50 jaar door. Deze bamboe kan onder andere worden gebruikt in de constructie, in meubels, heerlijk zachte kleding, of als CO2-neutrale brandstof.
Barbarugo levert bamboestekjes aan de boeren, ondersteunt met kennis en geeft begeleiding. Hiervoor is veel geld nodig, maar op de duur kunnen de boeren met hun bamboeplantage in hun eigen levensonderhoud voorzien. Barbarugo kan dan met uw donatie weer nieuwe boeren helpen met een start-up.

Samengevat is onze doelstelling:
– Armoedebestrijding
– Werkgelegenheid scheppen
– Tegenhouden van oprukkende woestijn
– Bijdragen aan klimaatverbetering en CO2-reductie

Hiervoor is veel geld nodig. Draagt u ook uw steentje bij? Word donateur!
Barbarugo is ANBI-gecertificeerd, is een erkend goed doel.

Bezoek ook eens de weblog van de voorzitter: ghanakaderhulp.wordpress.com

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.